Potpisan ugovor s izvođačima radova na projektu obnove Novih dvora – rok 24 mjeseca

MOJ GRAD NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U Vršilnici su potpisani ugovori s izvođačima radova na projektu “Novo ruho Novih dvora” ukupne vrijednosti 10 milijuna eura. Projekt obuhvaća obnovu dvorca s gradnjom sunčane elektrane, obnovu kukuružarnika i perivoja, stambeno – gospodarske zgrade, gradnju prometnice s parkiralištem.

Izvođač radova “KVANTUM d.o.o. potpisao je ugovor s gradonačelnikom Grada Zaprešića Željkom Turkom u vrijednosti 4.476.176,23 eura za obnovu dvorca s gradnjom sunčane elektrane te ugovor vrijednosti 2.181.264,31 eura za obnovu gospodarske zgrade.

 

Izvođač radova NEVNIG d.o.o potpisao  je ugovor vrijednosti 1.310.196,84 eura za obnovu kukuružarnika i perivoja.

Izvođač radova Obrt Mihaliček potpisao je ugovor vrijednosti 358.278,33 eura za izgradnju prometnice s parkiralištem.

Gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk rekao je kako bi radovi trebali završiti u iduće dvije godine: “Krećemo u pravu revitalizaciju obnove Novih dvora. Riječ je o nekoliko projekata vrijednih  10 milijuna eura kojima kroz sljedeće dvije godine povijesne Nove dvore stavljamo u jedan novi kontekst, jednu novu ulogu, onakvu kakvu je kroz hrvatsku povijest opisana, na korist naših Zapreščana i županije, a onda i cijele Hrvatske imajući u vidu povijesni lik i težinu imena Josipa bana Jelačića. Vjerujem da ćemo u iduća 24 mjeseca, koliko je ugovor kao takav i potpisan, imati i obnovljene Nove dvore.”