Muški rukometni klub Zaprešić proslavio naslov prvaka – od kluba se oprostili Jurić i Lauš

MOJ GRAD NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U subotu  u dvorani Športsko – rekreativnog centra Zaprešić nakon odigrane utakmice između Zaprešića i Dubrave 2, pri čemu su zaprešićki seniori pobijedili s golom razlike, uslijedila je dodjela medalja i pehara Muškom rukometnom klubu Zaprešić za osvojeno prvo mjesto u 2. HRL Sjever. Osvajanje naslova prvaka odvelo je zaprešićke rukometaše u prvu ligu.

Predsjednik Kluba Josip Kovačec istaknuo je da im je od preuzimanja kluba cilj bio ulazak upravo u prvu ligu Sjever: “Najveći uspjeh u 25 godina kluba. Srce mi je kod kuća, emocije me peru. Hvala svim navijačima, roditeljima, igračima. Mi smo u ovom trenutku sve postigli što smo planirali i postigli smo stvarno jedan veliki uspjeh s minimalnim financijskim sredstvima, ali uz pomoć Grada uspjeli smo. Moram pohvaliti i dopredsjednika Matiju Teura.”

Trener Kluba Igor Požeg naglasio je da im je ovaj naslov od početka bio imperativ, a prisjetio se cijelog ovog putovanja koji je obilježen velikom proslavom zajedno s navijačima: “Stvorili smo novu ekipu, došlo je pedeset posto novih igrača. To nam je trebalo za napad na prvo mjesto. Krenuli smo od nule i svi su znali da je imperativ prvo mjesto. Početak sezone bio je malo teži jer su se igrači morali uigrati, morali su pronaći jedan drugoga kako koji funkcionira. S jedanaestim kolom sve pobjede, s dvanaestim kolom doma smo izgubili. To nas je malo i osvježilo. Nije lako igrati ovu ligu, a da imaš sve pobjede. Bilo je dobro u otvaranju drugog dijela sezone gdje smo neozbiljne utakmice shvatili još ozbiljnije, otvarali smo plus deset razlike. Pripremali smo se za Petrinju, a na kraju smo možda mi tamo više izgorjeli, nego oni. Malo nas je pokolebao taj poraz, ali znali smo da je sve u našim rukama. Nakon toga Varaždin 2, tu smo bez problema izvukli pobjedu. Poslije toga, utakmica doma. Penjali smo se iz utakmice u utakmicu. Sveukupno: 23 pobjede, jedna neriješena i dva poraza u jednoj sezoni je jako dobar rezultat.”

Ulazak u prvu ligu sa sobom nosi nove izazove, utakmice koje neće brojati veliku razliku u broju golova, a toga je i svjestan dopredsjednik Muškog rukometnog kluba Zaprešić Matija Teur: “Vjerujte mi, ostat ćemo, bit ćemo dobri, bit će teško i izazovno. Evo, kapetan kaže da ćemo biti najbolji, a ako se ne varam, njemu će ovo biti 27.-a sezona u Klubu. Ne znam jesmo li i njemu mogli poželjeti bolji završetak. Svakako će biti izazovno, ali radit ćemo na tome da muški rukomet u Zaprešiću napreduje i dalje, da sve mlađe kategorije igraju lige i u svakom slučaju nadam se da ćemo jednog dana u Zaprešiću gledati premijer ligu.”

Osvajanjem naslova prvaka od rukometnog kluba u ulozi igrača oprostili su se Tomislav Lauš i Ivan Jurić. Lauš je najavio svoju novu ulogu koja mu predstoji: “Stavljam lijepu točku na kraj svoje karijere, međutim mijenjam igračke tenisice za trenerske tako da ostajem usko vezan uz klub i nije ovo konačno zbogom, ali je igračko. Došao sam prije šest godina, polako smo se skupljali. Znali smo da imamo dobru ekipu, ali i da će trebati vremena i novih suigrača da se uspije to realizirati. Nije bilo lako, ali uspjeli smo na kraju.”

Igrač Ivan Jurić pamtit će lijepe trenutke provedene u Muškom rukometnom klubu Zaprešić: “Četiri godine, kao da ih je 14 bilo. Odlično sam se provodio sa suigračima, na terenu, van terena. Bili smo odlična ekipa. Ja sam prije svega došao u Zaprešić prije četiri godine jer su to učinili moji prijatelji. Uprava je htjela rang više, a ja sam im rekao da Zaprešiću treba klub barem u drugoj ligi. Onda smo ove sezone svi skupa zapeli i postavili si cilj da uđemo u prvu ligu, odnosno drugi rang hrvatskog rukometa. To smo uspjeli te sam jako ponosan i sretan zbog toga.”

S tribine su navijali gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk i zamjenik Alan Labus, a gradonačelnik Turk čestitao je rukometašima na pobjedi i istaknuo zajedništvo koje se stvara oko sporta: “Iskrene čestitke i zapravo nema boljeg poklona rukometaša svom Gradu, nego povodom 25.-e obljetnice kluba. Jedan izazov više, elitan razred. Poznato je da je Grad Zaprešić grad sporta u više sportova. Vidi se i po broju ljudi koji su oko samog kluba da je jedna zdrava sredina puna entuzijazma, veselja i puna zajedništva. Hvala svima koji u tome sudjelovali. Mi svake godine sve više ulažemo u sport u Zaprešiću, a ovo je najbolji rezultat upravo tih ulaganja.”

Svoj doprinos dali su i navijači koji su nakon odigrane utakmice zajednički s igračima proslavili naslov prvaka.