Izložba tekstova Vladimira Malekovića

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice smrti Vladimira Malekovića Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću organizirao je izložbu tiskanih djela i tekstova Vladimira Malekovića. Izložba će se održati u četvrtak, 20. travnja, u 19 sati u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću. Izložba je nastala u suradnji Ogranka i Kajkavijane, a njezini su autori Vlasta Horvatić-Gmaz i Mirko Ivanjek. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. 

Vladimir Maleković bio je hrvatski povjesničar umjetnosti i književnik. Rođen je u Brdovcu gdje je kasnije i osnovao Muzej Brdovec. Osim muzeja u Brdovcu, bio je i jedan od osnivača muzeja i galerije u Zlataru i Novoj Gradiški. Za vrijeme karijere bio je likovni kritičar za Vjesnik te ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Pisao je kataloge i monografije te autorski koncipirao velik broj izložbi

Izložba tekstova Vladimira Malekovića samo je dio programa obilježavanja 20. obljetnice smrti Malekovića u organizaciji institucija i udruga s područja Zaprešića, Općine Brdovec, Općine Marija Gorica i Općine Bistra. Cilj projekta je potaknuti sjećanje i pobuditi interes publike za život i djelo Vladimira Malekovića, a dostupan je i cijeli program obilježavanja obljetnice smrti Malekovića: