Radni sastanak oko izgradnje nove osnovne škole

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U gradskoj upravi Grada Zaprešića održan je sastanak s ravnateljima zaprešićkih osnovnih škola, na sastanku zamjenik gradonačelnika Alan Labus s ravnateljima je razgovarao o temi izgradnje nove osnovne škole i prelasku zaprešićkih osnovnih škola na jednosmjensku tj. cjelodnevnu nastavu.

Razgovaralo se o broju razrednih odjeljenja koji je potreban kako bi se takav način rada mogao ostvariti. Podsjetimo, uvođenje cjelodnevne nastave plan je Ministarstva znanosti i obrazovanja uz cilj da do 2027. sve škole u Hrvatskoj uvedu taj model rada.

Jedan od preduvjeta za cjelodnevnu nastavu je proširenje postojećih kapaciteta, dogradnjom postojećih ili izgradnjom novih škola. Uvođenjem cjelodnevne nastave učenici, a i nastavnici u školi će boraviti od 8 do 15 sati, dok će u nekim školama nastava biti organizirana do 17 sati. Cjelodnevna nastava trebala bi omogućiti kvalitetnije obrazovanje učenika.

Grad Zaprešić planira izgradnju nove škole osnovne škole u urbanom dijelu gradske četvrti Sjever, a izgradnjom nove škole stekli bi se uvjeti za cjelodnevnu nastavu u zaprešićkim osnovnim školama.