LEGO radionice u CEZAM-u

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U Zaprešiću se u organizaciji Grada Zaprešića u prvom tjednu listopada održava Dječji tjedan, tjedan bogat događanjima namijenjenim djeci. Ovogodišnji je moto „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”, a cilj je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, kao i pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice.

U sklopu Dječjeg tjedna, Gradionica – LEGO Edukacija i CEZAM u Zaprešiću su organizirali drugi set edukativnih radionica za djecu od 9 do 12 godina koje će se održavati u listopadu i studenom u prostorijama CEZAMA. Na LEGO radionicama polaznici izrađuju robote, koje nakon izgradnje programiraju u Lego WeDo.2.0. Roboti se tada mogu kretati, svijetliti ili reagirati na pokret.

LEGO Edukacija je program u kojem polaznici kreativno uče, a proces stjecanja znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, brži je kroz praksu u kojoj se kreira “igračka” napravljena LEGO Education setovima za edukaciju.
S obzirom na to da su se i za ove radionice brzo popunila mjesta, posjetili smo CEZAM, i donosimo vam djelić atmosfere ovogodišnjih besplatnih LEGO radionica za djecu.