Ubijanje i mučenje životinje, te najava akcije nadzora kretanja osobnih prijevoznih sredstava

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Bilježimo ubojstvu psa u mjestu Hrebine Hrebinska ulica, odnosno kazneno djelo ubijanje i mučenje životinja. Naime, počinitelj je ustrijelio psa mješanca koji je pronađen ispred ulaza u dvorište obiteljske kuće. Po policijskim službenicima obavljen je očevid, a izvidi su u tijeku vezano za navedeni događaj.

U šibicama prilikom redovne kontrole prometa zatečen je 23-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita i s neregistriranim vozilom koje je privremeno oduzeto. Uz to posjedovao je i opojnu drogu, pa je uhićen i smješten na zadržavanje, nakon čega će biti prepraćen na nadležni sud.

Policijski službenici će tijekom današnjeg dana provesti akciju nadzora kretanja osobnih prijevoznih sredstava.
Podsjetimo, osobno prijevozno sredstvo je vozilo koje nije razvrstano ni u jednu kategoriju vozila sukladno posebnim propisima, bez sjedećeg mjesta, čiji radni obujam motora nije veći od 25 cm3 ili čija trajna snaga elektromotora nije jača od 0,6 kW i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 25 km/h, odnosno čija najveća konstrukcijska brzina ne prelazi 25 km/h (vozilo koje se može samo uravnotežiti, monocikl s motornim ili električnim pogonom, romobil s motornim ili električnim pogonom i sl.)