Potvrđen prosvjed!Ugostitelji u srijedu, 3. veljače ipak izlaze na ulicu

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Zaprešićki ugostitelji izlaze na ulicu zbog mjera koje su im produžene najmanje do 15. veljače. Potvrdili su da će sudjelovati u prosvjedu ugostitelja koji će se, prema svemu sudeći, održati u srijedu, 3. veljače na glavnom zagrebačkom Trgu kod poznatog Johanna Francka.

Kako doznajemo od zaprešićkog ugostitelja Saše Matuška, dopredsjednika Ceha ugostitelja, dogovoren je prosvjed u kojem će sudjelovati ne samo zaprešićki i zagrebački ugostitelji, nego i ugostitelji s cijelog zaprešićkog područja, a vjerojatno i puno šire.

Matuško, poznati Maki ističe kako se ovdje ne radi o nekoj zaradi nego o egzistenciji. “Ljudi moraju od nečega živjeti. Mnogi od nas potpore za radna mjesta nisu dobili na vrijeme, neki još od studenoga čekaju da im sjedne na račune, i sada je situacija da radnici pitaju za plaće, a država za račune, i mi nemamo to od kuda platiti. Mjere su nam nelogične i ne možemo prihvatiti da primjerice shopping centri, saloni i drugi mogu raditi, a mi ugostitelji ne možemo”, ističe Matuško.

Navodi da se u pojedinim dijelovima Italije otvaraju kafići pa ne vidi razlog zašto i mi ne bi otvorili.

Matuško prognozira da će se na prosvjedu okupiti veći broj ugostitelja, vjerojatno svih onih nezadovoljnih ovom situacijom.