Kršenje samoizolacije, predaja veće količine oružja i mina te krađe zabilježene u 24 sata

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Na zaprešićkom policijskom području u protekla 24 sata dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Brdovcu gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

Zabilježeno je i kršenje Covid samoizolacije od strane punoljetnog muškarca koji je pristupio u službene prostorije Policijske postaje Zaprešić radi isteka vozačke dozvole.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,23 promila priveden je vozač teretnog vozila te je smješten na zadržavanje do otrježnjenja, a protiv vozača slijedi optužni prijedlog.

Građanin iz Novaka Bistranskih dragovoljno je predao veću količinu raznog streljiva te više komada tromblonskih mina. Budući da je u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” koja omogućava dragovoljnu predaju svih ubojitih sredstava, građanin neće biti sankcioniran.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa goriva iz radnih strojeva koji su bili parkirani uz nasip rijeke Karpine u Pojatnu, a u Krapinskoj ulici u Donjoj Bistri nepoznati počinitelj (ili više njih) ušao je u poslovnu zgradu u izgradnji i otuđio više komada vanjskih i unutarnjih jedinica kima uređaja i jedan bojler, a policijski službenici nastavljaju danje izvide u svezi navedenih kaznenih djela.