U potresu nastradala i OŠ Augustinčić

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite grada Zaprešića Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića potvrdio je da su nastradale i neke odgojno-obrazovne institucije u gradu.

Tako je veća oštećenja zadobila Osnovna škola Antuna Augustinčića u kojoj je uslijed potres puknula cijev pa je dio zgrade i poplavio.

Nakon obilaska škole statičari nisu utvrdili veća konstrukcijska oštećenja, ali da je upitan nastavak školske godine u Augustinčići, potvdila nam je Danijela Adžijević, ravnateljica OŠ Antuna Augustinčića.

“Većina oštećenja, prema riječima statičara, su kozmetičke prirode. Sve će se to uspijeti sanirati. Postoje neka konstruktivna oštećenja za koja će trebati i više radova. Ja se iskreno nadam da ćemo to uspjeti riješiti, a o nastavku školske godine u ovom trenutku mi je teško govoriti. U sanaciju štete kreće se već 4. siječnja, a tko će točno financirati obnovu još uvijek se ne zna. Iskreno se nadam da lokalna zajednica u ovome neće ostati sama, da će pomoći i Županija i država te da nitko u ovoj priči neće ostati zaboravljen”, rekla je Adžijević.

Oštećenja su zabilježena i u Dječjem vrtiću Maslačak, dok u OŠ Ljudevita Gaja i Dječjem vrtiću Vrtuljak nema većih oštećenja.

Teško je stradala i zgrada Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić koja je od posljedica potresa neupotrebljiva, hoće li se i kako moći sanirati znat će se u narednim danima.