U Policijskoj postaji Zaprešić možete zamijeniti dokumente i subotama tijekom svibnja

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Ovih dana se očekuju veće gužve na šalterima u policijskim postajama zbog produženja ili izrade novih dokumenata. Vlada Republike Hrvatske donijela je, naime, Odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, te je time prestala vrijediti izmjena Zakona kojom su se osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i oružni listovi čiji je rok važenja isticao za vrijeme trajanja epidemije, i dalje smatrale valjanima u pravnom prometu unutar Republike Hrvatske, odnosno važenje im je produženo na najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.

Vladinim proglašenjem prestanka epidemije, građani svoje istekle isprave moraju zamijeniti novima u roku od 30 dana, odnosno u roku od 30 dana trebaju podnijeti zahtjev za izdavanje novih isprava.

Kako bi gužve na šalterima bile što manje, Upravni poslovi Policijske postaje Zaprešić, ulica D. Švajcara 4, će raditi u subotu 20. i 27. svibnja 2023. godine od 08,00 do 14,00 sati, osim poslova prijavništva i putovnice. Iz Policijske postaje pozivaju građane da navedene dane mogu podnijeti zahtjev za izradom dokumenata (osobne iskaznice i vozačke dozvole), kao i preuzeti iste. Potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu.