OŠ Antuna Augustinčića dočekala prvašiće

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Osnovna škola Antuna Augustinčića 5. rujna dočekala je 89 prvašića. Ravnateljica Danijela Adžijević istaknula je kako je iznimno sretna što je učenike mogla dočekivati s osmijehom umjesto s maskom. “Danas je meni bilo veliko veselje stajati ovdje na ulazu i dočekivati učenike gdje sam se mogla nasmijati i vidjeti njihov osmijeh bez maski. Dakle, napokon školska godina započinje normalno, bez ikakvih mjera, a napokon mi škole možemo raditi kabinetsku nastavu što tijekom korone nismo mogli i vjerujem da će sada i kvaliteta obrazovanja u svim školama biti puno veća” – ispričala je za ZFM.

Također je rekla kako je ovu školsku godinu bez epidemioloških mjera bilo lakše započeti. “Moram reći da je meni ove školske godine bilo doista vrlo lagano i jednostavno započeti godinu jer nismo morali misliti o posebnim ulazima, hoćemo li imati dovoljno maski, hoćemo li imati dovoljno dezinficijensa, na koji način ćemo označiti da djeca drže razmak… Napokon ništa od toga više nije ovdje nego djeca dolaze u školu onako kako su dolazili prije tri godine i zbog toga smo svi jako veseli, a vjerujem da i oni jer će se moći družiti pod odmorom” – rekla je Adžijević.

Prvašićima je sreću u školovanju poželio i zamjenik gradonačelnika Alan Labus. “Ovo je značajan dan za naše prvašiće i njihove roditelje, ali i za nas. Mislim da će uz pomoć naših sjajnih razrednika, učiteljica i učitelja, a kasnije predmetnih nastavnika polučiti dobar uspjeh, a bit će još bolji ako budu roditelji dobro surađivali s ustanovom, što je jako važno. Važno je reći da se mi kao jedinica lokalne samouprave i osnivač osnovnih škola doista trudimo poboljšati kvalitetu života u našim ustanovama. Mislim da se to vidi ponajbolje na ove dvije škole u kojima sam bio do podneva – Jablanovec, koju smo uredili prije osam, devet godina u cijelosti i našoj Osnovnoj školi Antuna Augustinčića, koja je prošle godine dobila jednu od ljepših je sportskih dvorana u Republici Hrvatskoj” – izjavio je Labus.

Osim nove dvorane, ove su godine ugrađeni novi garderobni ormarići, nabavljena su 24 prijenosna računala za potrebe nastave te dva klima uređaja za urede.