Velika šteta nakon požara kuća u nizu

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Sinoć, 1. rujna, buknuo je požar kuće u nizu u Šenoinoj ulici u Zaprešiću, a požar se proširio na dvije susjedne kuće. Javna vatrogasna postrojba zaprimila je dojavu o požaru u 21:47, a na teren izašla minutu kasnije.

Požar je gasio 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe i tri dobrovoljna vatrogasna društva. Svi su stanari na vrijeme izašli iz kuća, a ozlijeđenih nije bilo. Požar je zahvatio tri kuće pa je tako materijalna šteta velika. Kuća u sredini najviše je oštećena, dok je jednoj susjednoj izgorjela četvrtina, a drugoj polovica krovišta.

Na lokaciju požara sinoć je stigao i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. “Ono što je važno da nema smrtno stradalih, a ni ozlijeđenih i da je požar brzo saniran. Zahvaljujem vatrogascima koji su učinili maksimalne napore i na tome im zaista velika hvala. Mi smo našim sugrađanima ponudili alternativni smještaj u vremenima koja slijede, a jasno je da ćemo već za dan dva znati kako i na koji način možemo pomoći našim sugrađanima” – izjavio je Turk.

Požar je nešto prije ponoći stavljen pod kontrolu, a trenutno je u tijeku očevid.