Bliži nam se početak nove školske godine

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Za dva tjedna počinje nova školska godina. Većina udžbenika i radnih bilježnica učenike će dočekati na školskim klupama, a svaka je škola na svojim web stranicama objavila i koje materijale roditelji trebaju nabaviti sami. I ove godine, svim redovitim učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području grada Zaprešića osigurani su besplatni udžbenici i drugi obrazovni materijal, odnosno radne bilježnice i radni materijal za tehničku kulturu. Sredstva za nabavu drugog obrazovnog materijala u visini od 700 000 kuna osigurao je Grad Zaprešić, a nabavu udžbenika financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U Osnovnu školu Ljudevita Gaja upisano je 97 učenika prvog razreda, a škola ukupno broji 873 učenika. Tomislav Cerinski, ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Gaja rekao je kako će 5. rujna dočekati prvašiće uz kratki prigodni program nakon kojeg će i učenici i roditelji upoznati učitelje s kojima će napraviti prve školske korake. “Prostori se opremaju opremom potrebnom za izvođenje nastave, a uređuju se i drugi školski prostori kako bi se učenici i djelatnici u školi osjećali ugodnije. Vrijedi napomenuti da je zasađen i prvi školski vrt kojeg uređuju i održavaju naše vrijedne učiteljice i učenici. Što se tiče izvođenja same nastave, pripremamo se za nastavu prema A modelu, to jest nastava bez nošenja maski, ali i kabinetsku nastavu, tj. nastavu u kojoj učenici, ovisno o predmetu, odlaze u specijalizirane i namjenske učionice, kemije, biologije, fizike, tehničke kulture, jezike, likovne kulture, glazbene kulture i drugih” – objasnio je Cerinski.

U Kupljenovu su također standardne pripreme u tijeku. “Pripreme teku kao i svake godine kako bi prvašići dobili što bolji prvi dojam u školi i da se razvesele. Imat ćemo kratki program za njih i njihove roditelje, gdje će im stariji učenici malo dočarati ljepotu škole” – rekla nam je Mihaela Dolinar, ravnateljica OŠ Kupljenovo.

Osnovna škola Antuna Augustinčić također se priprema za dolazak prvašića kao i ostalih učenika. Udžbenici i radne bilježnice dočekat će učenike u školi, a popis onoga što će roditelji ili skrbnici financirati i nabavljati sami objavljeno je na stranicama škole.

I u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić pripreme su pri kraju. Ostala su samo 3 slobodna upisna mjesta za zanimanje prodavač za koji učenici mogu ostvariti pravo upisa u jesenskom roku koji je trenutno u tijeku.