Županija objavila video o Tamburaškom zboru Gaj iz Zaprešića

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

17. srpnja, na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije, Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu uručena je Tamburaškom zboru Gaj Zaprešić. Povodom tog priznanja Zagrebačka županija je objavila video o radu zaprešićkih tamburaša.

Tamburaški zbor Gaj postoji u Zaprešiću od 1982. godine, što znači da su ove godine proslavili 40 godina postojanja. Osnovao ga je profesor Ivan Kresnik, koji ga je vodio 20 godina, a 2003. vodstvo je preuzeo Danijel Rožanković. U sastavu imaju grupu mlađih polaznika, koje u školi tambure u trajanju od dvije godine, uče od nule i stariju grupu svirača kojih, kako je Rožanković rekao, ima uvijek negdje od petnaest do trideset.

Danijel Rožanković, voditelj zbora, u razgovoru za ZFM je nedavno istaknuo kako je potpora od gradova i županija uvijek potrebna i veoma važna.

“Nama je izuzetna čast da su prepoznali naš rad od 40 godina i brdo koncerata koje smo odradili. Uz hrpu drugih nagrada koje smo dobili i od našeg grada Zaprešića i sad po prvi puta od Županije. Drago nam je i zbog svih CD-a koje smo snimili i zbog stotine djece koje smo naučili svirati tamburu i koje smo ubacili u ovaj glazbeni svijet. Ponosni smo na to i drago nam je da to netko prepoznaje” – ovako je Danijel Rožanković komentirao nagradu za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu.

Video o Tamburaškom zboru Gaj Zaprešić