Prikupljanje donacija za hrabru djevojčicu iz Zaprešića

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Klub Zapreščana je objavio na svojim društvenim mrežama poziv za pomoć Lavi.

Lava je uskoro dvogodišnja djevojčica kojoj je početkom ove godine otkrivena teška i doživotna dijagnoza spinalne mišićne atrofije.
SMA je teška i progresivna bolest neurogenskog tipa za koju lijek koji dovodi do izlječenja – ne postoji.
Lava trenutno prima lijek koji usporava progresiju bolesti, ali to nije dovoljno.

Srž napretka djece sa spinalnom mišićnom atrofijom leži u aktivnom, stalnom i ciljanom vježbanju kroz adekvatne terapije.
Iz tog razloga, Lavini roditelji su odlučili pokrenuti humanitarnu akciju #zalavinprvikorak s ciljem prikupljanja sredstava za odlazak u Kanadu.
Lava će u Kanadi u četverotjednom programu imati priliku proći kroz inovativnu DMI metodu terapije kojom se antigravitacijskim četverosatnim vježbama dnevno potiče neuroplastičnost mozga kojim se aktiviraju neuronske veze nužne za slanje živčanih signala kroz tijelo.
DMI terapija ciljano i aktivno potiče rad veza koje djeca s ovom dijagnozom nemaju i oduzete su im mogućnosti kao što su – disanje, žvakanje, gutanje, samostalno kretanje, sjedenje, ustajanje te hodanje.

Za Lavu odlazak u SmileTherapy u Calgaryu znači pravu priliku za drastičan napredak i borbu za njezin prvi samostalan korak.

U toj borbi potrebna nam je pomoć svih onih velika srca jer odlazak u Kanadu u ukupnom trošku je iznos od 16 000€ ( terapija, avionske karte i smještaj ).
Lava u Kanadu odlazi 22.8. te ostaje u procesu intenzivne terapije do 16.9.

Svaka pomoć je dobrodošla. Svoju donaciju za Lavin prvi korak možete uplatiti na račun otvoren u tu svrhu:
IBAN: HR5024840083120778121
Ime: Lava Petrušić
Opis plaćanja: Humanitarna donacija

Ako se prikupi višak sredstava isti će biti usmjereni udruzi Kolibrić za sljedeću sličnu akciju.