Jesenski tjedan njemačkog jezika i kulture u Zaprešiću

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Jesenski tjedan njemačkog jezika i kulture u Zaprešiću se održava od 25. listopada do 30. listopada u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića, Srednjoj školi Ban Josip Jelačić i Vršilnici.

Program je osmišljen kako bi djecu, mlade i odrasle motivirao da upoznaju kulturu, tradiciju i običaje zemalja našeg susjedstva i velikog dijela Europe, jer rano učenje jezika potiče prihvaćanje novog jezika i kulture.

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića osim posjeta petog razreda OŠ Antuna Augustinčića i njemačke grupe DV Maslačak, 26. listopada u 18 sati održat će se radionica za djecu vrtićke dobi, a 27. listopada u 18 sati radionica za djecu osnovnih škola. Djeca će kroz pjesmu, ples i umjetnost upoznati njemački jezik i kulturu.
28. listopada od 16 sati u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić održat će se Županijsko stručno vijeće profesora njemačkog jezika čija je tema dijalekt, različitost među dijalektima i legende vezane uz njemački jezik. Osmišljena je i šetnja parkom Novi Dvori i upoznavanje s likom i djelom bana Josipa Jelačića.
29. listopada učenici osmih razreda OŠ Antuna Augustinčića posjetit će Srednju školu Ban Josip Jelačić gdje će im srednjoškolci pokazati što znaju o njemačkom jeziku i kulturi.
30. listopada od 10 do 12 sati u Vršilnici osmišljeno je druženje i igranje na njemačkom jeziku na kojem će svi prisutni moći pokazati što su naučili, sudjelovati na radionicama, a nakladnici će predstaviti ponudu knjiga, slikovnica i dodatnog materijala za učenje njemačkog jezika.