Dodijeljene nagrade i diplome najuspješnijim zaprešićkim učenicima

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Nakon gotovo godinu dana zakašnjenja, zbog pandemije koronavirusa, uručene su diplome i nagrade Grada Zaprešića najuspješnijim učenicima osnovnih škola, Antuna Augustinčića i Ljudevita Gaja, Srednje škole “Ban Josip Jelačić” i Glazbene škole Zlatka Balokovića za uspjehe ostvarene u školskoj 2019./2020. godini.

Nagrade i diplome dodijeljene su u Vršilnici Novih dvora u prisustvu gradonačelnika Zaprešića Željka Turka, zamjenika gradonačelnika Alana Labusa i pročelnice za društvene djelatnosti Sandre Sabol Valenčak učenicima koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima.

Tako su učenici Osnovne škole Antuna Augustinčića u prethodnoj školskoj godini osvojili sveukupno 8 prvih, drugih i trećih mjesta na svim nivoima natjecanja, od čega 7 na Županijskim natjecanjima i jedno na Državnom natjecanju.

Luka Živoder, učenik 8. c razreda Osnovne škole Antuna Augustinčića koji je osvojio 1.mjesto na Državnom natjecanju iz kemije zahvalan je Gradu što potiče izvrsnost.

“Ova nagrada mi znači jer je Grad prepoznao važnost prirodoslovnih predmeta i nije bit nagrade sama nagrada nego poticaj drugima da se bave i prirodnim znanostima”, kazao je Luka.

Učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja osvojili su ukupno 18 prvih, drugih i trećih mjesta na svim nivoima natjecanja, od čega 13 na Županijskim natjecanjima i 5 na Državnim natjecanjima.

Val Karan, učenik 7. d razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja, najuspješniji zaprešićki učenik, osvojio je ukupno 4 uspjeha na Županijskim i 5 uspjeha na Državnim natjecanjima. Tako je na Županijskoj razini osvojio 3. mjesto u natjecanju iz matematike, 2. u natjecanju iz biologije te dva prva mjesta u natjecanjima iz kemije i fizike, dok je na Državnoj razini osvojio: 15. mjesto u natjecanju iz matematike, 9. u natjecanju iz biologije, 5. u natjecanju iz kemije, 2. u natjecanju iz fizike i 1. mjesto u natjecanju iz fizike u kategoriji Eksperiment, a kako je do svih tih rezulatat došao rekao nam je nagrađeni Val.

“Jako puno truda je uloženo u ove rezultate, puno rada i vježbanja s mentorom, ali mislim da ću i u srednjoj školi nastaviti s natjecanjima. Jako mi je drago što me Grad prepoznao i dao mi ovu nagradu i diplomu”, istaknuo je Val.

Srednjoškolci su pak ostvarili sveukupno 18 prvih, drugih i trećih mjesta na Županijskom nivou natjecanja, od čega 10 trećih, 3 druga i 5 prvih mjesta. A ne treba zanemariti ni uspjehe polaznika Glazbene škole Zlatka Balokovića koji su ostvarili 6 uspjeha na regionalnoj razini natjecanja, a osvojili su 3 druge i 3 prve nagrade.

Gradonačelnik je prilikom dodijele istaknuo da je ova svečana dodjela diploma i nagrada zaprešićka tradicija kojom se potiče izvrsnost u obrazovanju i sportu te je čestitao nagrađenim učenicima, roditeljima i mentorima koji su utkali i svoje znanje u ove rezultata. Zahvalio im je i na silnom trudu i radu kojeg su uložili u učenike i tako ostvarili rezultate koji su ponos njih samih, škola, ali i našega grada Zaprešića.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus također se zahvalio učenicima, roditeljima i mentorima te naglasio da su zaprešićki učenici, u okolnostima pandemije, postigli sjajne rezultate.

“Sam podatak da su učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja imali 5 plasmana na Državna natjecanja, sam po sebi je veliki rezultata. Plasirati se na Državno natjecanja je izuzetno težak pothvat. Puno je barijera koje učenici trebaju proći od školskih, županijskih do državnih nivoa, a nekada su prisutna i međužupanijska natjecanja. Još jednom četitam svim učenicima i mentorima na uspjesima”, zaključio je Labus.

I mi se pridružujemo čestitkama na ostvarenim zavidnim rezultatima u školskoj 2019./2020. godini i želimo nagrađenima puno uspjeha u budućem školovanju i radu gdje će zasigurno pokazati svoje talente, znanja i vještine.