Zaprešićki Crveni križ podijelit će 60 kompleta prve pomoći

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U sklopu projekta “Sigurnije škole i vrtići” Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić podijelit će zaprešićkim odgojno-obrazovnim ustanovama 60 kompleta prve pomoći.

Naime, Hrvatski crveni križ prepoznao je potrebu za podizanjem svijesti djece, mladih, njihovih roditelja/skrbnika i djelatnika predškolskih i školskih odgojno-obrazovnih ustanova o važnosti kontinuiranog stjecanja i usavršavanja znanja iz prve pomoći te je u sklopu projekta „Sigurnije škole i vrtići“ razvio online platformu koja nudi različite edukativne materijale, aktivnosti, alate i informacije iz spomenutih područja.

Platforma je lako dostupan i koristan internetski alat s edukativnim materijalima i konkretnim aktivnostima koje odgojitelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici, volonteri i djelatnici društava Crvenog križa mogu koristiti i realizirati u svakodnevnom radu, a možete je pogledati ovdje.

U sklopu navedenog projekta, a s ciljem poticanja suradnje sa školama i vrtićima s područja svog djelovanja te poticanja škola i vrtića na ostvarivanje prava na oznaku „Sigurna škola“ i „Siguran vrtić“ , Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić podijelit će komplete prve pomoći i informativne letke o spomenutom projektu. Tako će biti podijeljeno 60 kompleta prve pomoći vrtićima, osnovnim školama te školskim ekipama koje sudjeluju u natjecanjima iz prve pomoći. Podjela, u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić, započinje u utorak 13. travnja u 15 sati dolaskom učenika Osnovne škole Antuna Augustinčića koji se iz prve pomoći natječu na natjecanjima Hrvatskog crvenog križa.