Grad nastavlja pomagati iseljenim stanarima

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Gradonačelnik Željko Turk, predstavnici Odjela za graditeljstvo Grada Zaprešića te Krešimir Tuđman, ispred GSKG-a kao upravitelj stradalih zgrada održali su sastanke sa stanarima svih iseljenih zgrada na Trgu žrtava fašizma koje su stradale u razornom potresu 29. prosinca 2020. kako bi analizirali učinjeno i porazgovarali o budućim koracima.

Stanarima je podijeljena lista pomoću koje su mogli provjeriti jesu li dobili sve pomoći koje im je pružio Grad (5 000 jednokratne pomoći, 2 000 kuna mjesečno naredne dvije godine za sufinanciranje najma privremenih stanova, pomoć pri iseljenju).

Osim razgovora o već odrađenim aktivnostima stanarima se pojasnio postupak prijave u gradski Registar za prijavu šteta, a koji građani trebaju podnijeti do kraja veljače putem e-pošte.

Tema je bila i izrada elaborata za koji su svi stanari izabrali izrađivača, a Grad je na sebe preuzeo financiranje. Taj će elaborat dati ocjenu postojećeg stanja zgrade te odrediti daljnje mjere i postupke.

Stanari su zahvalili Gradu na brzoj pomoći, a gradonačelnik Željko Turk rekao je kako će i u narednom razdoblju biti uz njih i pratiti daljnje korake.