Europsko srebro i bronca zaprešićkih taekwondoaša

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Hrvatski reprezentativci iz zaprešićkog taekwondo kluba Miro Jurkić osvojio je srebrnu, a Eugen Karakaš brončanu medalju.

Proteklog vikenda, 12. i 13. prosinca u Sarajevu se održalo Europsko kadetsko prvenstvo u taekwondou na kojem je Hrvatsku predstavljalo 15 kadeta i 12 kadetkinja u konkureciji 149 kadeta i kadetkinja iz 33 zemlje.

Među hrvatskim reprezentativcima zavidne rezultate ostvarili su zaprešićki taekwondoaši.
Tako je Miro Jurkić u kategoriji do 57 kg osvojio srebrnu medalju, a Eugen Karakaš u kategoriji do 65 kg okitio se brončanom medaljom.

U godini koja nije išla u prilog sportu, Dražen Kasulan trener TKD Zaprešić izuzetno je zadovoljan rezultatima koje su naši dečki ostvarili.

“U godini kada je bilo upitno održavanje Europskog prvenstva, kada su tereninzi bili otežani, a natjecanja onemogućena naši dečki ostvarili su odlične rezultate te pokazali da se cjelogodišnji trud itekako isplatio. Još su jednom dokazali da u TKD Zaprešić i dalje postoje mlade nade koje će nastaviti putem onih koji su tim stazama već kročili”, rekao je Kasulan.

Čestitamo dečkima na sjajnim rezultatima!

Osim Europskog kadetskog prvenstva održalo se i online natjecanje umjesto Svjetskog taekwondo prvenstva u formama na kojem je sudjelovalo 1560 natjecatelja iz 98 zemalja. Juniorka našeg kluba plasirala se u polufinale svoje kategorije. Tako je Mihaela Ranogajec u konkurenciji 182 juniorki završila na 20. mjestu. Iz TKD Zaprešić na natjecanju nastupili su i Marin Hlad, Bea Ostrihon i Fani Pleša, a sve pod budnim okom reprezentativnog trenera Slobodana Poturice.