Vrijedna donacija Crvenom križu Zaprešić

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić jučer je dobilo donaciju medicinskih pomagala namijenjenu potrebama zaprešićke posudionice medicinskih i ortopedskih pomagala.

“Ova donacija izuzetno nam puno znači jer je time znatno obogaćen fond medicinskih pomagala kojima raspolažemo za potrebe naših socijalno ugroženih sugrađana. Radi se o donaciji 5 električnih medicinskih kreveta, 5 medicinskih i 5 dekubitalnih madraca, 8 PVC plahti, te nekoliko komada hodalica i Wc stolica tzv. princeza. Donaciju vrijednu 23.000,00 kuna je financiralo Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije iz sredstava koja za redoviti rad dobiva iz proračuna Zagrebačke županije”, naglasio je Denis Ljevaković, ravnatelj zaprešićkog Crvenog križa.

Također, Ljevaković je nadodao da se uslugama posudionice medicinskih pomagala Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić mogu koristiti prije svega socijalno ugroženi građani.

“Posudbom medicinskih pomagala pomažemo i drugim sugrđanima ukoliko im je neko medicinsko pomagalo potrebno kraće vrijeme ili kao prijelazno rješenje dok se ne snađu na drugi način. Bitno nam je da na raspolaganju uvijek imamo pomagala za potrebe socijalno ugroženih osoba.”, iskanuo je Ljevaković.

Medicinska pomagala posuđuju se na rok od 6 mjeseci, ali je taj rok u slučaju potrebe moguće produžiti.

Inače, pomagala su donirana u sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ gradskim društvima s područja Zagrebačke županije u vrijednosti od 185.772,00 kune.
Cilj projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama, izvijestila je Zagrebačka županija.

Foto: Crveni križ Zaprešić