Poslušajte filmske klasike uz TZ Gaj

NOVOSTI

Tamburaški zbor Gaj Zaprešić izdao je novi nosač zvuka – album “Filmska klasika”.

Riječ je o trećem njihovom albumu koji se bavi filmskom glazbom. Novom nosaču zvuka prethodili su albumi “Tambure u srcu” i “Ples na žici”, a posljednji “Filmska klasika” kao što i sam naslov govori bavi se melodijama iz poznatih filmskih klasika te nekolicinom probranih djela klasične glazbe.

“Na tom nosaču zvuka pokušali smo napraviti presjek našeg ciklusa koncerata “Tambure” koje održavamo posljednjih nekoliko godina. To su Opijene tambure, Filmske tambure i Zaljubljene tambure. Kako na koncertima tako i na ovom nosaču zvuka uz klasičnu tamburašku postavu instrumenata pojavljuju se drugi instrumenti poput električne gitare, bubnjeva, bas gitare, klavijature, truba, violina”, rekao je Hrvoje Ban iz Tamburaškog zbora Gaj.

Dečki su album počeli snimati još 2017. godine, a tek je ove godine ugledao svjetlo dana.

“Naravno još i prije samog početka snimanja trebalo je sve skladbe dobro uvježbati. Snimanje je trajalo oko 2 godine, a onda se krenulo u miksanje i produkciju glazbenog materijala, a zatim i u izradu omota te izdavanje. Nažalost, zbog ove situacije s koronavirusom nismo još uspjeli napraviti promotivni koncert, ali nam je u plan čim situacija dozvoli”, rekao je Ban.

Album obiluje brojnim zanimljivim gostima i suradnjama.

“Na CD-u smo imali dosta vokalnih i instrumentalnih solista. Tako su naša primadona Mira Vlahović i Blaž Barun otpjevali poznatu ariju Con te partirò, Tatjana Pakrac Zvonar otpjevala je Aleluju, moja malenkost Hrvoje Ban i Nikolina Tunjić Vukadinović otpjevali smo Princezu, a još su tu bili na violini Verica Peršin; trube Robert Mihovilić; bubnjevi Sandro Šekutor; klavijature Nikola Mikulec; bas gitara Lucija Stjepčević; gitare Tomislav Novak i drugi. Dakle brojni gosti te vrlo zanimljiv i šarolik repertoar”, rekao je Ban.

Na albumu se nalaze teme iz filmova: Kum, Pakleni šund, Kill Bill, Rocky, Indiana Jonesa, Hrabro srce, Herry Poter i Piraty s Cariba.

Album je dostupan na svim digitalnim glazbenim streaming servisima, a ako pak želite CD možete ga naručiti na broj 098/9099-976 ili na e-mail info@tzgaj.hr.

No, to nisu sve novosti Tamburaškog zbora Gaj jer unatoč epidemiji punom parom pripremaju koncert koji bi se trebao održati 6. prosinca 2020. u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić.

“Ovog puta pripremamo jedan novi koncert pod nazivom “Rasplesane tambure” na kojem ćemo se baviti raznim plesnim ritmovima iz cijelog svijeta kao što su samba, tango, valcer, polka itd. Naravno uz našu standardnu glumačku postavu Marko-Medo-Trzun imati ćemo i plesačice i plesače. Koncert intenzivno pripremamo, vježbamo u otežanim okolnostima, ali uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Nadamo se da ćemo, unatoč situaciji, koncert moći održati 6. prosinca na zadovoljstvo zaprešićke publike”, rekao je Ban.