Koncert Srđana Bulata za Dane grada u Novim dvorima

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

U sklopu Dana grada Zaprešića Pučko otvoreno učilište donosi tradicionalnu manifestaciju “Nocturno u Novim dvorima” koja će ove godine ugostiti gitarista Srđana Bulata. Koncert će se održati u petak, 9. listopada 2020. u Muzeju Matija Skurjeni u zaprešićkim Novim dvorima, a ulaz je besplatan.

Srđan Bulat (Split, 1986.) diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije. U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na toj prestižnoj ustanovi.

Srđan je osvajač najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: ‘Francisco Tarrega’ u Benicassimu, ‘Michele Pittaluga’ u Alessandriji, ‘Fernando Sor’ u Rimu, ‘Julian Arcas’ u Almeriji, ‘Alhambra’ u Valenciji, ‘Gredos San Diego’ u Madridu, ‘Maurizio Biasini’ u Bologni.

Na ovim natjecanjima osvojio je i brojne specijalne nagrade, među kojima se posebno ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobitnik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike: pobjednik natjecanja „Ferdo Livadić“ i
Tribine „Darko Lukić“ te godišnje nagrade „Ivo Vuljević“.