Zagrebačka županija uplatila milijun kuna pomoći Gradu Zaprešiću

NOVOSTI

Kako bi se nabavio nužan građevinski materijal za sanaciju oštećenih objekata, posebice krovišta i dimnjaka Zagrebačka županija uplatila je 5,5 milijuna kuna pomoći gradovima i općinama na svom području koji su pretrpjeli veće štete.

Po 1,5 milijuna kuna uplaćeno je općinama Kravarsko i Pokupsko, milijun kuna Gradu Zaprešiću, a po pola milijuna kuna gradovima Jastrebarsko i Ivanić-Grad te Općini Pisarovina.

U obilasku terena u Kravarskom, Pokupskom i Pisarovini župan Kožić rekao je da će se sve materijalne štete sanirati, a ono što je najvažnije jest da na području Zagrebačke županije nema ljudskih žrtava.

„Sredstva koja smo uplatili gradovima i općinama namijenjena su za one nužne građevinske radove kako bi se sanirali krovovi i dimnjaci. Hladno je, očekuju se padaline i jednostavno nemamo vremena za čekanje. Ovim sredstvima nabavit će se građevinski materijal i podijeliti kućanstvima“, rekao je Kožić dodavši kako na brojnim krovovima ljudi već rade, uklanjaju se ruševni dijelovi i sanira šteta.

U Zaprešiću su, također, zabilježena znatna oštećenja – iz tri zgrade su evakuirani stanari, oštećene su škola i ljekarna te niz drugih objekata.

Za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa za područje Zagrebačke županije Vlada Republike Hrvatske odobrila je 10 milijuna kuna.

Sve žurne službe su na terenu i maksimalno se radi na saniranju štete. Molimo sve građane da ostanu pribrani. Naime, nakon potresa naši djelatnici hitne zaprimili su nekoliko pacijenata koji su u panici i žurbi pali i slomili kosti na rukama i nogama.