Nakon pristiglih gotovo 300 radova, svečanost dodjele nagrada i priznanja literarnog natječaja “Trenutak uspomene” održat će se 25. studenoga

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Turistička zajednica grada Zaprešića organizirala je međunarodni literarni natječaj “Trenutak uspomene” povodom obljetnice rođenja bana Josipa Jelačića.
Kako je ban Jelačić bio veliki zaljubljenik u umjetnost, prvenstveno u pisanje i poeziju, potaknuti njegovom zbirkom pjesama “Trenutak uspomene” po drugi put objavljen je literarni natječaj za najbolju priču ili pjesmu i to na čak šest jezika koliko ih je govorio i sam ban Jelačić: hrvatskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, mađarskom i latinskom.

Na natječaj je pristiglo gotovo 300 radova iz više od 120 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Mađarske, a povjerenstvo je imalo težak zadatak izabrati najbolje. Na čelu s predsjednicom Snježanom Babić – Višnjić, povjerenstvo je radilo u sastavu: Ines Marciuš Kruljac, Tihana Ostreš, Mihaela Žugec Saračević, Ivan Pavlović, Helena Mrvelj, Ana Katarina Pavlović i Tünde Šipoš Živčić. Nakon dva tjedna detaljne procjene, izabrali su po pet najboljih u kategoriji OŠ 1.-4. razred i SŠ 1.-4. razred za hrvatski jezik te šest radova na hrvatskom jeziku u kategoriji OŠ 5.-8. razred. U kategoriji stranih jezika izabrano je najboljih 6 osnovnoškolskih i 7 srednjoškolskih radova. Nagrađeni učenici i mentori bit će pozvani na svečanost dodjele nagrada i priznanja u Nove dvore bana Jelačića u Zaprešić u subotu, 25. studenoga.