Dječje gradsko vijeće iznijelo svoje viđenje problema djece u Zaprešiću – predložili čega žele više u svom gradu

MOJ GRAD MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaprešića prvi su se put sastali nakon izbora za dječjeg gradonačelnika na redovnom sastanku s voditeljicom Vijeća Klaudijom Devčić Majerić. Na sastanku je sudjelovalo osam vijećnika iz tri zaprešićke osnovne škole koji su dali svoje viđenje s kojim se problemima susreću djeca u Zaprešiću. Uz to iznijeli su prijedloge što misle da treba poboljšati u Zaprešiću da bi životi djece bili kvalitetniji i ugodniji, a dio tih prijedloga ući će u Plan rada dječjeg gradskog vijeća za 2024. godinu. Naveli su i što bi trebalo poboljšati u matičnim školama te će se za te ideje boriti putem vijeća učenika, čiji su predstavnici.

Predložili su i  što bi željeli imati u zajednici, od organiziranja više koncerata za djecu i mlade, dana otvorenih vrata srednje škole, obilaženje vatrogasnih i policijskih postaja, zaprešićke srednje škole, više preventivnih programa (osobito za pušenje, alkohol i droge), više semafora i uspornika radi sigurnijeg prometa, više besplatnih izvanškolskih aktivnosti i poduka u učenju, uz neizostavni bazen i kino u Zaprešiću, a bio je i prijedlog za otvaranje restorana brze hrane.

Povodom skorašnjeg obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava napravljena je radionica te je izrađen tematski plakat, a sljedeći susret očekuje ih već u prosincu.