Šest prometnih nesreća, 16 prometnih prekršaja samo su neki od događaja koji su zabilježeni proteklog vikenda

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske postaje Zaprešić zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom na području Prudnica u Kolodvorskoj ulici, druga u Zaprešiću na križanju ulice Ante Starčevića i J. Malekovića, treća je ponovno zabilježena u Zaprešiću  u ulici bana Josipa Jelačića, četvrta se dogodila u Hrebinama u Voćarskoj ulici, peta u zaprešićkom Lužičkom odvojku i šesta također u Zaprešiću kod Trga mladosti.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa parfema iz trgovine u Zaprešiću, oštećenje vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu parkirano na parkiralištu benzinske postaje i oštećenje osobnog vozila na parkiralištu.

Zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje osobnim vozilom B kategorije privedena je jedna muška punoljetna osoba te protiv istog slijedi optužni prijedlog. Također, po policijskim službenicima zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje. Isti je zatečen u Zaprešiću u Tržnoj ulici gdje je bio pod utjecajem alkohola. Maloljetnika je preuzeo roditelj. Prema odredbama Obiteljskog zakona djeca mlađa od 16 godina ne smiju biti vani bez pratnje odrasle osobe nakon 23 sata.

Što se tiče rezultata pojačanih postupanja policijskih službenika u dane Martinja, utvrđeno je 16 prometnih prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,50 promila.