Održana završna konferencija projekta “Zaželi i ostvari-zaposli se i pomozi potrebitima” čiji je nositelj Crveni križ Zaprešić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Danas je u prostorijama Gradske knjižnice Ante Kovačić održana je završna konferencija projekta “Zaželi i ostvari-zaposli se i pomozi potrebitima” čiji je nositelj Crveni križ Zaprešić. Ukupna vrijednost projekta je 65 tisuća, 618 eura i 16 centi. Više o samom projektu rekao je ravnatelj Crvenog križa Zaprešić Denis Ljevaković: “Radi se o projektu koji traje osam mjeseci, a žene se zapošljavaju na šest mjeseci. Projekt je u potpunosti financiran, a sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda. Na projektu je bilo zaposleno ukupno 10 žena, a 67 korisnika je dobivalo pomoć. Podijeljeno je 360 paketa kućanskih potrepština.”

Projekt se u prvoj fazi provodio 2016. godine, a od tada na području Zaprešića nije se provodio ovaj projekt, ističe Ljevaković. “Budućnost projekta ovisi o raspoloživosti radne snage na području Zaprešića. Pokazalo se da na području Zaprešića nedostaje žena koje bi obuhvatio ovaj projekt.

Završnu konferenciju podržao je i Grad Zaprešić, a zamjenik gradonačelnika Alan Labus otkrio je buduće planove: “U pripremi proračuna za godinu koja slijedi već smo predvidjeli osigurati 50 posto sredstava za nabavu jednog važnog vozila koje će biti na korist Društva Crvenog križa, ali i onima kojima Crveni križ pomaže na području zaprešićkog kraja.”