Dječja povorka sv. Martina uz lanterne održat će se sutra u Novim dvorima

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Sutra (4. studenog) u 18:30 sati održat će se povorka sv. Martina kod Novih dvora u kojoj će sudjelovati djeca u pratnji roditelja.
Povorku organizira Model Zaprešić uz pomoć gradske knjižnice Ante Kovačić, Grada Zaprešića i Goethe instituta. Više o tome što je Model Zaprešić rekla je profesorica njemačkog i engleskog jezika, te koordinatorica Modela Zaprešić Ida Globočnik:

“Model Zaprešić je perspektiva od vrtića do zaposlenja s njemačkim na njemačkom jeziku. Povezujemo se kroz tu vertikalu uz razno razne aktivnosti koje doprinose tome da naš njemački bude bolji i da ga u konačnici koristimo na tom poslu. Surađujemo s vrtićima, školama, fakultetom te s njemačkim, austrijskim i švicarskim firmama koje su u okolici Zaprešića.”

O detaljima sutrašnje povorke Globočnik najavljuje: “Ono što je najviše zanimljivo jest da je povorka po noći jer djeca u toj povorci nose svoje lampione, odnosno na njemačkom laterne koje su izradili. Laterne su radili vrtićanci, potom djeca u knjižnici koja uče njemački svaku prvu subotu uz pomoć Goethe Instituta od 11 do 12 sati. Radionica njemačkog je besplatna. Tu su naši mali učenici izradili te laterne s kojima će sutra sudjelovati u povorci. U OŠ A. Augustinčića bile su tri radionice u trećim razredima. Nadamo se da će sutra roditelji doći s djecom te povesti svoje seke, braću, susjede i prijatelje.”