Dani otvorenih vrata: Pogledajte solarnu elektranu na zgradi Gradske uprave, predavanje u Vršilnici

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Grad Zaprešić putem projekta “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” uspješno je instalirao tri nove solarne elektrane na javne objekte. Ukupna proizvodnja električne energije iznosi 232 kW, a fotonaponski sustavi su montirani na zgradama Gradske uprave, Dječjeg vrtića Vrtuljak i Osnovne škole Ljudevita Gaja.

Osim toga, projekt obuhvaća i druge zanimljive aktivnosti. Tako Grad Zaprešić poziva sve zainteresirane građane da se pridruže na Danu otvorenih vrata u Gradskoj upravi, na adresi Nova ulica 10, Zaprešić, u srijedu, 8. studenog 2023., od 10:00 do 15:00 sati. Tijekom tog događaja, građanima će biti omogućen pristup solarnoj elektrani, a stručnjaci će im pružiti korisne informacije.

Osim toga, u 18:00 sati svi su pozivani na predavanje pod nazivom “Kako do vlastite solarne elektrane” u Vršilnici. Tijekom predavanja, stručnjaci iz Zelene energetske zadruge će uputiti o koracima koji vode do postavljanja solarne elektrane na krovu obiteljske kuće, objasniti način obračuna električne energije proizvedene solarnom elektranom, predstaviti mogućnosti za sufinanciranje projektne dokumentacije i troškova instalacije te predstaviti mobilni solarni sustav.