Što znači blagdan Svih Svetih pojasnio je župni vikar Domagoj Koružnjak – Donosimo i raspored misa

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Povodom blagdana Svih Svetih prisjećamo se svih dragih preminulih osoba. Pored paljenja svijeća na grobovima, vjernici mole za duše svojih pokojnika. Više o samom blagdanu i rasporedu misa rekao nam je župni vikar župe Svetog Petra apostola u Zaprešiću Domagoj Koružnjak:

“Pozivam vas da se priključite slavlju svetih misa u našoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja na svetkovinu Svih Svetih prvog studenog u 9:00, 10:30 i 19:00 sati te u 15:00 sati gdje će sveta misa biti na Gradskom groblju u Zaprešiću. Svetkovina Svih Svetih je svetkovina kojom Crkva obilježava sve svete, kao što i kaže ime, kako one poznate, tako i one manje poznate. Recimo, ako smo znali neku pobožnu baku ili djeda koji nisu kanonizirani službeno od strane Katoličke Crkve, ali su svejedno živjeli pobožnim i svetim životom, njih obilježavamo toga dana. Idući dan, drugog studenog, je blagdan svih vjernih pokojnika, Dušni dan kada se prisjećamo naših dragih pokojnika koji, nažalost, više nisu s nama, barem ne na ovaj tjelesan način, ali na duhovno su itekako prisutni. Zbog toga i pohodimo groblja. Molimo na njihovim grobovima, palimo svijeće, stavljamo cvijeće kako bi se prisjetili da su oni još uvijek s nama, odnosno prisutni.”

Svete mise u Župi Marije Kraljice apostola na blagdan Svih svetih bit će u 8:00 i 19:00 sati. Na Dušni dan, drugog studenog, misa će biti u 19:00 sati.