Ogranaku Matice hrvatske u Zaprešiću dodijeljena Zlatna povelja za Monografiju Drago Jančić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na glavnoj skupštini Matice Hrvatske Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću dobitnik je Zlatne povelje za Monografiju Drago Jančić. Zlatnu povelju preuzela je predsjednica OMH u Zaprešiću Višnja Poropat Vujnovac koja je izuzetno ponosna na dodijeljenu nagradu:

“U ime Ogranka čestitam, prije svega, autoru Stanku Špoljariću i glavnom uredniku Čedi Ostrešu na ovom iznimnom radu. Svakako valja zahvaliti i Mirku Ivanjeku, Đurđici Haladi, Jadranku Lopatiću i prevoditeljicama Tihani Filipčić i Silviji Bosnar. Ovo nam jako puno znači budući da se radi o izabranim knjigama koje je objavilo čak 128 Ogranaka, a prošle godine mi smo ih objavili pet.”

Riječ je o monografiji istaknutog likovnog djelatnika Drage Jančića koji se bavi slikarstvom i keramikom: “Treba reći da je Drago Jančić uvršten u Enciklopediju hrvatske likovne umjetnosti i Leksikografski biografski leksikon, kao i u Enciklopediju Hrvatskoga zagorja. Dakle, i drugi su prepoznali njegov rad. Ogranak je napravio sukus svih njegovih radova”, naglasila je Poropat Vujnovac.

Ono što slijedi u sklopu OMH u Zaprešiću je Monografija radova Čede Ostreša.