23.03.2011., Split – Policijsko vozilo, ilustracija. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čak se šest prometnih nesreća dogodilo tijekom vikenda na području Policijske postaje Zaprešić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske postaje Zaprešić zabilježeno je čak šest prometnih nesreća, dva požara i jedna krađa. Detalje je otkrila policijska službenica Dubravka Petrović:

“Četiri prometne nesreće dogodile su se na državnoj cesti broj jedan. Prva se dogodila u ravnini mjesta Jakovlje sudarom dva osobna vozila. Druga se dogodila također u ravnini mjesta Jakovlje u kojoj je 30-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola s 1,59 promila kolnikom državne ceste broj jedan te nije prilagodio brzinu kretanja stanju ceste. Prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog vozila koje je bilo zaustavljeno radi kolone vozila. Nastavio se kretati vozilom te je udario u metalnu zaštitnu ogradu, a potom u stražnji dio osobnog vozila koje je bilo zaustavljeno radi kolone. Nakon prometne nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja, ali se kasnije vratio te je uhićen. Protiv istog je podnijet optužni prijedlog. Treća prometna nesreća dogodila se u ravnini mjesta Jablanovec na državnoj cesti jedan na kružnom toku sudarom dva osobna vozila. Četvrta prometna nesreća dogodila se u Zaprešiću na raskrižju Industrijske ulice i Ulice bana J. Jelačića sudarom dva osobna vozila. Peta se dogodila s ozlijeđenom osobom na državnoj cesti broj jedan u visini mjesta Donja Bistra udarom osobnog vozila u betonski branik. Šesta prometna nesreća dogodila se u Prigorju Brdovečkom u kojoj je 80-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,39 promila upravljao biciklom te uslijed alkoholiziranosti izgubio ravnotežu te je pao na nogostup Zagrebačke ceste. Potom, prometna nesreća dogodila se u Trsteniku gdje je 62-godišnjak upravljao biciklom kolnikom ulice bana J. Jelačića te dolaskom do raskrižja pao s bicikla na kolnik zadobivši tjelesne ozljede.”

“U Dubravici je došlo do požara krovišta vikendice uslijed udara groma. Požar su gasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. U Jablanovcu u Stubičkoj ulici došlo je do požara kata obiteljske kuće uslijed kvara električnih instalacija. Požar su gasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. U Zaprešiću na kolniku Avenije hrvatskih branitelja bilježimo nalet osobnog vozila na divljač. U Donjoj Pušći u Kumrovečkoj ulici, 68-godišnjak je udario pješaka. Ozlijeđenih osoba nije bilo”, rekla je Petrović.

Od kaznenih djela bilježi se krađa odjevnih predmeta u trgovini u Šibicama s materijalnom štetom oko 12 eura.