U Vršilnici obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, a u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, u Zaprešiću je jučer održana svečanost na kojoj su višestrukim darivateljima dodijeljena godišnja priznanja i zahvalnice, a među njima je i 16 Zapreščana.
U ovoj godini 217 darivatelja krvi ostvarilo je priznanja, od toga 41 žene i 176 muškaraca. Pet darivatelja dobilo je plaketu i zahvalnicu za izvanredan uspjeh. Tri darivatelja darivali su krv 125 puta, jedan darivatelj darovao je krv 150 puta i jedna darivateljica 95 puta.

Zlatni znak priznanja i zahvalu dobilo je 19 darivatelja, što ostvaruju osobe ženskog spola za 75 puta darovanu krv i osobe muškog spola za 100 puta darovanu krv. Srebrni znak priznanja i zahvalu dobilo je 38 darivatelja, štoostvaruju osobe ženskog spola za 55 puta darovanu krv i osobe muškog spola za 75 puta darovanu krv.

Brončani znak priznanja i zahvalu dobilo je 81 darivatelja, što ostvaruju osobe ženskog spola za 35 puta darovanu krv i osobe muškog spola za 50 puta darovanu krv. Obiteljske zahvalnice dobit će 59 darivatelja, što dodjeljuje se obitelji u kojoj najmanje dva ili više članova kontinuirano i redovno kroz pet godina dobrovoljno daruju krv.

Završne zahvalnice dobilo je 15 darivatelja, što se dodjeljuje za darivatelje koji iz zdravstvenih ili godina starosti ne mogu više darivati krv.