Zaprešićki zbor KUD-a Ban Josip Jelačić osvojio Zlatnu plaketu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na 56. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova zaprešićki zbor KUD-a „Ban Josip Jelačić“ osvojio je Zlatnu plaketu u kategoriji klasičnih malih vokalnih sastava. Veliki je to uspjeh nastao pod ravnanjem voditeljice Valentine Fijačko Kobić. , Susret je održan u Novigradu te je okupio najbolje zborove Hrvatske.

“Izuzetno smo ponosni na ostvareni rezultat na ovogodišnjim susretima. Iza nas je prekrasno druženje ispunjeno pjesmom okrunjeno Zlatnom plaketom koja nam je vjetar u leđa za daljnji rad”, rekla je Maja Vugec predsjednica KUD-a Ban Josip Jelačić.

Okupilo se osam pjevačkih zborova i šest klasičnih malih vokalnih sastava koje su selektirali stručni selektori HSK na županijskim smotrama i samostalnim preslušavanjima.

Susret hrvatskih pjevačkih zborova uspješno je održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod supokroviteljstvom Istarske županije, Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice grada Novigrada-Cittanova te uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH. U suorganizaciji Susreta sudjelovali su Centar za manifestacije i kulturu Novigrad-Cittanova (CMIK) i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP.