Parkour park u Zaprešiću trebao bi biti gotov do proljeća iduće godine

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na području šetnice između Mokričke i Mihanovićeve ulice nalazi se park za djecu i mlade površine 500 m² koji će postati parkour park. Riječ je o različitim formama elemenata koje će poticati mlade na aktivnost i integraciju, s ciljem prevladavanja prepreka i snalaženja te razvijanja vlastitog kreativnog načina kretanja. Elementi staze s preprekama pružat će mogućnost izvođenja širokog raspona tjelovježbi, poticati mlade na pokret te imitaciju vježbi iz trendovskih sportova kao što je parkour.

Park bi trebao biti sagrađen do proljeća 2024. godine, a procijenjena vrijednost parkovne opreme iznosi 167.306,47 eura. Parkour poligon bit će smješten na 135 m² lijevane anti traumatske gumene podloge, zabavna ljuljačka „zmija“ na kojoj se istovremeno može ljuljati više osoba,  međutim atraktivna i dovoljne nosivosti i za odrasle. Također će se postaviti i vrtuljak na višebojnoj anti traumatskoj podlozi namijenjen integraciji djece s posebnim potrebama.

Smještaj parka na zelenom pojasu područja između osnovne i srednje škole upravo pogoduje djeci i mladima u cilju da postanu njegovi česti posjetitelji.