U protekla 24 sata na području PP Zaprešić zabilježene tri prometne nesreće

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području Policijske postaje Zaprešić zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom, a više o je otkrila policijska službenica Dubravka Petrović:
“ Prvo se dogodilo u Mariji Magdaleni, Magdalenska ulica,  sudar motocikla i osobnog vozila. Druga se dogodila u Zaprešiću na kolniku ulice Ksavera Šandora Gjalskog, udar osobnog vozila u parkirano osobno vozilo. Treća prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u Jablanovcu, Zaprešićka ulica, sudar teretnog i osobnog vozila.”

Policijska kampanja “Manje oružja, manje tragedija” potiče građane na dragovoljnu predaju oružja: “Tijekom jučerašnjeg dana jedna ženska punoljetna osoba dragovoljno je predala pušku i pet komada streljiva. Podsjećamo da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija”, rekla je Petrović.

“Najavljujem kako će policijski službenici ove policijske postaje tijekom današnjeg dana u vremenu od 8 do 16 sati provesti preventivno represivnu akciju brzina. Nepropisna,  neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometu. U nesrećama, brzina je ujedno i među najčešćim uzrocima prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Ovom akcijom nastoji se podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama, a krajnje svrha je odgovorno ponašanje sudionika u prometu”, naglasila je Petrović.