Otvoren je natječaj za prijave na V. festival poezije „Ban Josip Jelačić“

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Pučko otvoreno učilište Zaprešić raspisalo je natječaj za prijave na V. festival poezije „Ban Josip Jelačić“, odnosno za nagradu “Konjanik”. Tema ovogodišnjeg natječaja je snaga uma, rok za prijavu je 10.11.2023. godine, a sudionici natječaja mogu konkurirati s jednom pjesmom.

Nagrada “Konjanik” je izrađena kao brončana stajaća plaketa. Motiv konjanika je izmodeliran reljefno u krokiju, na valovitoj plohi koja simbolizira zastavu. Zastavu zato što je ban Jelačić prvi “izdizajnirao” hrvatsku trobojnicu, ali i kao stijeg, kao barjak kojeg svaki pjesnik vije svojim djelovanjem. Jer kako kažu – pero je jače od mača. Autor Konjanika je akademski kipar Goran Cirkveni.

Pučko otvoreno učilište Zaprešić je na svojim mrežnim stranicama objavilo i pravila, uvjete i upute natječaja:

U obzir se uzimaju pjesme pisane na hrvatskom i drugim jezicima. Ako je pjesma pisana na stranom jeziku, autor je obvezan uz izvornik priložiti i prijevod na hrvatski jezik.

Potrebno je poslati biografiju i pjesmu, potpisanu punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju ako autor živi u inozemstvu), brojem telefona i e-mailom. Prijave se ne šalju u kompresiranom formatu (ZIP, RAR) zbog poštivanja dijakritičkih znakova (slova č, ć, đ, š, dž).

Prijave se šalju na e-mail adresu: nagrada.konjanik@gmail.com

Ako autori nisu u mogućnosti poslati radove putem elektronske pošte, prijave se mogu poslati običnom poštom na adresu: Pučko otvoreno učilište Zaprešić, Trg žrtava fašizma 11, 10290 Zaprešić, s naznakom „Prijava na natječaj za V. festival poezije „Ban Josip Jelačić“.

Prijavljeni autori bit će obaviješteni o terminu održavanja Festivala te izboru pjesama uvrštenih u program. Objava i dodjela nagrade Konjanik za najbolju pjesmu prema odluci stručnog žirija održat će se na svečanosti V. festivala poezije „Ban Josip Jelačić“.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na stranici Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić i društvenim mrežama nakon Festivala.

Prijavom na natječaj sudionici pristaju na objavljivanje pjesama na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić i društvenim mrežama u svrhu promocije Festivala.