Muzej Matije Skurjenija otvorio izložbu “Ozbiljne karikature Marija Slunjskog”

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Muzej Matije Skurjenija otvorio je izložbu “Ozbiljne karikature Marija Slunjskog”. Ova izložba nije samo prigoda za umjetničko uživanje, već i prilika za odavanje počasti talentiranom umjetniku, Mariju Slunjskom, koji je prerano napustio svijet umjetnosti i života. Izložba je svečano otvorena u četvrtak, 5. listopada kao dio Dana grada Zaprešića.

Umjetnik Mario Slunjski iako nas je prerano napustio 2022. godine. Rođen je 1984. godine u Zagrebu, no Osnovnu školu završio je u Zaprešiću u OŠ A. Augustinčića. Srednju školu primijenjene umjetnosti pohađao je u Zagrebu, smjer slikarski dizajner te je završio Likovnu akademiju u Splitu u klasi profesorice Nine Ivančić. Međutim, njegovo obrazovanje se tu ne zaustavlja već, je završio i Učiteljsku akademiju u Zagrebu.

Mario Slunjski bio je rado viđeno lice među umirovljenicima i djecom jer je za njih i držao likovne radionice, kako u Kulturnom centru Trešnjevka, tako i u Zaprešiću. Organizirao je i izložbe radova na Trešnjevci i Maksimiru.

Izložba “Ozbiljne karikature Marija Slunjskog” pruža posjetiteljima priliku da urone u svijet Slunjskove umjetnosti i razmisle o porukama koje je umjetnik želio prenijeti. Karikature prikazuju različite aspekte društva.

Ova izložba će biti otvorena za posjetitelje sve do 25. listopada, a Muzej Matije Skurjenija poziva sve ljubitelje umjetnosti da posjete ovu izložbu i pridruže se u počasti umjetniku koji je ostavio trajan pečat na umjetničku scenu Zaprešića i šire.