Kuglački klub Zaprešić vratio se sa srebrnim medaljama sa Svjetskog kupa

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Kuglački klub Zaprešić učinio je grad Zaprešić ponosnim vrativši se sa Svjetskog kupa osvojivši drugo mjesto. U finalu su igrali protiv talijanskog prvaka KK Neumarkt koji se godinama nalazi u samom vrhu svjetskog kuglanja. U prvom bloku Ramić (633) je započeo meč protiv Eggera (636) no „crna rupa“ u trećem setu odnijela je 40 čunjeva pa je do poena došao zahvaljujući tri osvojena seta. S druge strane Kuna (648) je uvjerljivo uzeo poen protiv Mancea (602) uz veliku razliku u čunjevima. Nakon prvog bloka 1:1 i minus 49 čunjeva.

U drugom bloku Bolanča (624) je došao do poena protiv Poscha (605), ali teže od očekivanog. U drugom meču Jagličić (649) je igrao protiv Zavarka (662) no napravio je nekoliko sitnih grešaka koje igrači poput Zavarka ne opraštaju. Time je rezultat prije posljednjeg bloka bio 2:2 uz minus od 43 čunja.

To su tada trebali nadoknaditi Kujundžić (596) protiv Righija (618) i Manev protiv bivšeg svjetskog rekordera Tamasa Kissa (675). Oba zaprešićka igrača odigrala su loše prvi set čime su Talijani otišli na 73 čunja razlike što do kraja meča nisu ispuštali iz ruku za njihov prvi naslov svjetskih prvaka. Talijani su time zaslužili zlato, no KK Zaprešić može biti ponosan na drugo mjesto protiv tako jakog protivnika.

Trener zaprešićkih kuglača Lovro Benčević nije skrivao sreću i ponos: “Ponosno se javljamo sa srebrom oko vrata. Biti drugi najbolji klub na svijetu što smo uspjeli postići daje nam jako veliki ponos, ali sam siguran i Zaprešiću. Dani Grada su pa možemo reći da smo poklonili Zaprešiću ovo srebro. Jako smo se dobro borili i ušli u polufinale pobijedivši od najjačih klubova u polufinalu. U finalu možda malo ispuhani i ostali bez tog zlata, ali i tužni smo bili taj dan. Danas više nismo. Biti drugi najbolji klub na svijetu, a da dolazi iz Zaprešića jedna je velika stvar. Pred nama je još dalje ove sezone jako puno natjecanja. Osim plasmanom uspjeli smo ući i kao nositelji u Ligu prvaka, tako da nadamo se da ćemo možda i ove godine donijeti jedno od najvećih trofeja u završnici.”