Prometne nesreće, krađa goriva i prijava odlaganja građevinskog otpada samo su neki od događaja na području PP Zaprešić u protekla 24 sata

MOJ ZAPRESIC POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području Policijske postaje Zaprešić zabilježene su prometne nesreće, krađa goriva, a prijavljeno je i onečišćenje okoliša. Više o svemu rekla je policijska službenica Dubravka Petrović: “ Dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila u mjestu Kupljenovo na državnoj cesti broj 1, sudar između dva osobna vozila, a druga se dogodila u Zaprešiću, Avenija hrvatskih branitelja, kod broja 2, sudar dva osobna vozila. Po policijskim službenicima obavljen je očevid navedenih prometnih nesreća.”

“Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,69 promila privedena je jedna muška punoljetna osoba kojoj je smještena uz zadržavanje do otrježnjenja te protiv istog slijedi optužni prijedlog. U Zaprešiću, Kalamiri, došlo je do naleta osobnog vozila na divljač”, rekla je Petrović.

“Zatim, jučerašnjeg dana u službene prostorije Policijske postaje Zaprešić pristupile su dvije ženske punoljetne osobe te su podnijeli prijavu zbog sumnje da je na njihovu štetu od strane njima nepoznatog počinitelja počinjeno kazneno djelo, oštećenje tuđe stvari i onečišćenje okoliša na način da je nepoznati počinitelj na njihovim zemljišnim parcelama u Pojatnom uporabom teretnih vozila po livadama napravio put kojim je vozio šutu i zatim istovarivao veliku količinu građevinske šute, plastičnih kanti i drugi otpadni materijal. Policijski službenici nastavljaju daljnje izvide u svezi utvrđivanja činjenica prijavljenog događaja”, otkrila je Petrović.

“Od kaznenih djela bilježimo krađu goriva s benzinske postaje u Zaprešiću, gdje je nepoznata muška osoba vozilom natočila gorivo te se udaljila ne plativši račun. Materijalna šteta je oko 73 eura. Pozivamo građane ako svjedoče počinjenju krađe goriva ili bijegu s benzinskih postaja bez plaćanja da odmah dojave policiji na broj 192 ili anonimno putem aplikacije e-policija”, napominje Petrović.