Održan susret gradonačelnika Željka Turka i zamjenika Alana Labusa s dječjim gradonačelnikom i zamjenicom

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Službeni početak Dječjeg tjedna u Zaprešiću obilježen je svečanom sjednicom Koordinacijskog odbora akcije “Grad Zaprešić – prijatelj djece”. Sjednica je održana u ponedjeljak, 2. listopada, u prostorijama Gradskog upravnog tijela, a u okviru te inicijative je i službeno osnovano Dječje gradsko vijeće.

Izbore su provele sve tri zaprešićke osnovne škole, Gaj, Augustinčić i Kupljenovo. Među izabranim vijećnicima odabrana je i izvršna vlast pa je tako za dječjeg gradonačelnika izabran Janko Jembrih, a za zamjenicu Lana Sunčica Čobec.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk čestitao je novoizabranom dječjem gradonačelniku i njegovoj zamjenici: “Rekao bih da je to prirodan slijed naše koordinirane akcije koje je Grad Zaprešić-grad prijatelj djece i upravo ova komunikacija s mladima je jedna od tih sastavnica.”

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i zamjenik Alan Labus predali su novom dječjem gradonačelniku i zamjenici prigodan dar – Monografiju grada.

U obraćanju novoizabrani dječji gradonačelnik Janko Jembirh istaknuo je koji su mu ciljevi kao dječjem gradonačelniku: “Prvotni cilj mi je sigurniji Grad, jer u zadnje vrijeme ima dosta prometnih nesreća pa želim sigurniji promet. Želim napraviti čim više manifestacija i događanja za djecu. Također, da se djeca uključe u ankete, a ne da glasaju samo stariji i odrasli, već da mogu glasati i djeca”.

Novoizabrana dogradonačelnica Lana Sunčica Čobec zahvalila se svima koji su glasali za nju te objasnila zašto je važno čuti glas djece: “Imam osjećaj da će Zaprešić sada doživjeti procvat pošto djeca nekad mogu imati maštovitije ideje nego odrasli i mogu bolje doprinijeti Zaprešiću. Voljeli bi i da se otvori McDonald’s.