U Muzeju Matije Skurjenija održat će se samostalna izložba prerano preminulog Maria Slunjskog

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Skromni Mario Slunjski neće biti zaboravljen, iako nas je prerano napustio 2022. godine. Rođen je 1984. godine u Zagrebu, no Osnovnu školu završio je u Zaprešiću u OŠ A. Augustinčića. Srednju školu primijenjene umjetnosti pohađao je u Zagrebu, smjer slikarski dizajner te je završio Likovnu akademiju u Splitu u klasi profesorice Nine Ivančić. Međutim, njegovo obrazovanje se tu ne zaustavlja već, je završio i Učiteljsku akademiju u Zagrebu.

Mario Slunjski bio je rado viđeno lice među umirovljenicima i djecom jer je za njih i držao likovne radionice, kako u Kulturnom centru Trešnjevka, tako i u Zaprešiću. Organizirao je i izložbe radova na Trešnjevci i Maksimiru.

Kako bi se odala počast ovom samozatajnom umjetniku povodom Dana grada Zaprešića 5. listopada u Muzeju Matije Skurjenija u 19:30 sati bit će otvorenje njegove samostalne izložbe naziva “Ozbiljne karikature Maria Slunjskog”. Tako će posjetitelji imati prilike vidjeti njegovo akademsko i postakademsko likovno stvaralaštvo. Izložba će biti otvorena do 25. listopada.

Ova izložba realizirana je zajedničkim sredstvima Zagrebačke županije i Grada Zaprešića.