Dječji tjedan u knjižnici: Pričaonice, igranje društvenih igara, a tu je i mačak Žarko

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Povodom Dječjeg tjedna koji će se održati od 2. do 8. listopada, Gradska knjižnica Ante Kovačić organizira brojne zanimljive aktivnosti za djecu. Knjižnica nije samo mjesto posudbe knjiga, već može biti ugodno mjesto za čitanje, pričanje, rasprave, igranje, učenje jezika i kreativno izražavanje. Knjižnica je mjesto susreta književnika i njegove publike, mjesto koje nudi svoj prostor za likovne i slikarske radove te mjesto gdje mašta ne poznaje granice.

Tako već u ponedjeljak, 2. listopada, školarci će se od 10 sati upoznati s knjižnicom gdje će naučiti kako se učlaniti, posuditi i vraćati knjige, ali kako pronaći knjigu za sebe. Oni koji vole čitati dobro znaju kako vrijeme prestaje teći kad počnu lutati između polica s knjigama. Isti dan, u 18 sati, slijedi književni susret na kojem će se predstaviti slikovnica Rajke Božanić “Važni dani kalendara”. Prilikom toga sudjelovat će i jedan važan gost- mačak Žarko.

U utorak, 3. listopada, slijedi zabavni dio, a to je igranje društvenih igara od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati. U srijedu, 4. listopada, u 10 sati slijedi pričaonica, a u 18 sati kreativna radionica.

U četvrtak, 5. listopada, u 10 sati održat će se još jedna pričaonica te u 18 sati kreativna radionica. U petak, 6. listopada, u 10 sati oni školarci koji nisu imali priliku u ponedjeljak, mogu se upoznati s radom i funkcioniranjem knjižnice. U 18:30 sati održat će se talijanski jezik za djecu.

U subotu, 7. listopada, u 11 sati održat će se njemački kutak za djecu.