Besplatno kušajte med s zaprešićkog područja 14. listopada na Gospodarskom sajmu

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

I ove godine u sklopu Gospodarskog sajma u Zaprešiću Udruga pčelara zaprešićkog kraja Ban Josip Jelačić organizirat će besplatni medni doručak.

U subotu, 14. listopada od 10 do 12 sati posjetite Srednju školu Ban Josip Jelačić gdje vas na ulazu na sajam očekuje ukusni i zdravi medni obrok.

Koga sve okuplja ova Udruga pčelara objasnio nam je Dragutin Starjački, predsjednik udruge: “Pčelarska udruga BJJ okuplja iz Zaprešića, Bistre, Jakovlja, Luke, Dubravice, Marije Gorice, Brdovca, Pušće. Dakle,  sve zaljubljenike u pčele iz okolnih općina. Svi koji vole te male vrijedne kukce, pčele, mogu se pridružiti Udruzi. Družimo se svaki drugi i četvrti utorak u mjesecu u Društvenom domu u Šibicama.”

Plodove rada vrijednih članova ove Udruge i njihovih pčela možete degustirati u sklopu Gospodarskog sajma. Od čega se sastoji medni doručak i kakva je ove godine bila berba meda otkrio nam je Dragutin Starjački: “Bit će medni doručak, odnosno palačinke s medom, orasima i lješnjacima. Ove godine je vrcanog meda bilo dosta loše jer nam je zakazala proljetna paša. Nešto je bilo bagremove paše po pojedinim mikrolokacijama. Poslije ljeta nešto se dobro pokazalo po pitanju kestena, lipe i livade. Tako da, ne može se reći da nema meda. Ima meda, ali ne kao proteklih godina. Dođite 14. listopada na degustaciju meda s našeg područja, naravno, s palačinkama ili posebno samo kao med.”

 

Foto: Pčelarstvo Modran, Brdovec