Tijekom vikenda zabilježene 4 prometne nesreće, krađa goriva i privođenje maloljetnika zbog posjedovanja droge

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske postaje Zaprešić zabilježene su 4 prometne nesreće s materijalnom štetom te drugi događaji, a više o svemu je rekla policijska službenica Dubravka Petrović: “Prva se dogodila na državnoj cesti broj 1 u mjestu Jakovlje udarom osobnog vozila u teretno vozilo. Druga se dogodila u Prigorju Brdovečkom na Vinogradskom putu sudarom motocikla i osobnog vozila. Treća se također dogodila u Prigorju Brdovečkom na raskrižju ulice Januševečke ceste i Zagrebačke sudarom dva osobna vozila. Četvrta se dogodila na državnoj cesti broj 1, Jablanovec, slijetanjem osobnog vozila van kolnika. ”

“U Donjem Laduču na kolniku Zagrebačke ceste muška punoljetna osoba upravljala je biciklom. No, isti se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika te je izvršio radnu uključivanja i polukružnog okretanja u promet te je tom prilikom desnim rukohvatom udario osobni automobil. U nesreći je tjelesne ozljede zadobio vozač bicikla.”

“Od kaznenih djela bilježimo dvije krađe goriva s benzinske postaje na autocesti A2 i u Jablanovcu na državnoj cesti broj 1 gdje su nepoznati vozači u svoje vozilo natočili gorivo te su se udaljili s benzinske ne plativši račun.”

“Zbog posjedovanja droge priveden je maloljetnik na kojem je provedeno kriminalističko istraživanje. Zatim, zbog vožnje pri istjecanju prava na upravljanje vozilom zatečen je po policijskim službenicima 52-godišnjak. Protiv istog slijedi optužni prijedlog. Na državnoj cesti broj 1 u visini mjesta Donja Bistra bilježimo nalet osobnog vozila na divljač.”

“Rezultati akcije pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda prilikom čega je utvrđeno 27 prometnih prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,77 promila.”