Knjižnica Ante Kovačić ugostit će dvije vrijedne izložbe grafika iz grafičke mape Buna/Upor/Revolt

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Ove godine obilježava se 450. obljetnica Seljačke bune. Tim povodom Muzej Brdovec vas poziva na pogodnu izložbu ovog ponedjeljka u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću.
Izložbu nam je najavila ravnateljica Muzeja Brdovec, Silvija Limani: “Priređuju se dvije izložbe grafika. Izložbe su dio međunarodnog projekta kojim hrvatski i slovenski muzej obilježavaju 450. obljetnicu Seljačke bune. Otvorenje obje izložbe održat će se u ponedjeljak, 25. rujna u 18 sati. Prva izložba predstavlja grafike hrvatskih i slovenskih umjetnika iz grafičke mape Kervave kronike glas, a radi se o djelima koji su dio bibliofilskog izdanja Balada Petrice Kerempuha Miroslava Krleže. Ta mapa nastala je uoči velike 400-te obljetnice bune, 1972. godine.”

“Na izložbi će, između ostalog, biti predstavljena djela Marijana Detonija, Vasilija Jordana i Ivana Lackovića Croate. Druga izložba otvara se u isto vrijeme u knjižnici, a predstavlja radove iz grafičke mape nastale u okviru projekta Buna/Upor/Revolt. Predstavlja grafike zaprešićkih umjetnika mlađe generacije, a to su: Irena Škrinjar, Šimun Tolić, Dorian Pacak, Luka Čačić, Katarina Fabijanić Čačić i Vida Meić.”