U protekla 24 sata na području PP Zaprešić zabilježena 3 kaznena djela, od čega jedno zanemarivanje djece

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području Policijske postaje Zaprešić prijavljena su tri kaznena djela, a više o svemu rekao je policijski službenik Ivica Crnojević:
“Prvo kazneno djelo je utaja vozila gdje je u policijsku postaju pristupila mlađa ženska osoba te na zapisniku za primanje kaznene prijave podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg izvanbračnog partnera navodeći kako je u mjestu Marija Gorica na njegovu zamolbu posudila svoj osobni automobil koji je obećao vratiti istoga dana u određenom vremenskom roku, a koji isti vozilo nije vratio. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica u prijavljenom kaznenom djelu.”

“Dogodila se i krađa u trgovini na Trgu žrtava fašizma u Zaprešiću od strane jedne NN ženske osobe koja je izvršila krađu raznih kozmetičkih artikala udaljivši se iz trgovine bez da je podmirila račun. Nastala je manja materijalna šteta, a odgovorna osoba je upućena u prostorije policijske postaje radi podnošenja kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.”

“Imamo i kazneno djelo zanemarivanja prava djece. Policijski službenici kriminalističke policije u suradnji s djelatnicima Hrvatskog zavoda za socijalni rad proveli su kriminalističko istraživanje nad supružnicima Gornjeg Laduča počiniteljima kaznenog djela koje je počinjeno na način tako da su isti svojim ponašanjem ugrozili psihofizički rast i razvoj svoje maloljetne djece te zanemarili njihove higijenske, zdravstvene i druge potrebe. Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.”

Građani i dalje mogu dragovoljno predati oružje policiji bez sankcija kako bi svoje okruženje učinili sigurnijim.