Konstituirano Dječje vijeće grada Zaprešića – izabran dječji gradonačelnik i njegova zamjenica

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U okviru inicijative Grad Prijatelj djece danas je u prostorijama Grada Zaprešića konstituirano Dječje gradsko vijeće. Izbore su provele sve tri zaprešićke osnovne škole, Gaj, Augustinčić i Kupljenovo. Među izabranim vijećnicima odabrana je i izvršna vlast pa je tako za dječjeg gradonačelnika izabran Janko Jembrih, a za njegovu zamjenicu Lana Sunčica Čobec. Izabrani su na mandat od dvije godine.

Zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića Alan Labus čestitao je svima izabranima u vijeće naglasivši kako su svi pobjednici: “Vodit će naš Grad po pitanjima koja su važna za djecu. Artikulirat će interese vijeća prema našem Gradskom vijeću. Ubrzo nas očekuje i susret gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika te dječjeg gradonačelnika i njegove zamjenice. Drago mi je da u ovako lijepom kontekstu razvijamo demokraciju u našem gradu.”

Predsjednik gradskog vijeća Matija Teur čestitao je novoizabranom dječjem gradonačelniku i dogradonačelnici: “Dječje vijeće može na neki način sve ideje i želje koje naša djeca u gradu imaju lakše prenijeti prema nama, velikom Gradskom vijeću i nadam se da će sve vaše ideje s vremenom zaživjeti za još ljepši i razvijeniji grad Zaprešić.”

U prvom obraćanju novoizabrani dječji gradonačelnik Janko Jembirh istaknuo je Zaprešić kao najljepši grad: “Čestitam svima na kandidaturi i Lani Sunčici što je postala zamjenica. Nadam se, dok sam ja u svojem mandatu, da ćemo uspjeti promaknuti grad Zaprešić među jedne od najljepših hrvatskih gradova, među najsigurnijim i da ima najviše zabavnih stvari za djecu. Želim puno više uključiti djecu u neke projekte Zaprešića, da se ovdje osjećaju sigurno i da čim više ljudi dođe posjetiti Zaprešić jer mislim da ljepši grad u Hrvatskoj neće postojati.”

Novoizabrana dogradonačelnica Lana Sunčica Čobec zahvalila se svima koji su glasali za nju te objasnila u svom prvom obraćanju zašto joj je ova funkcija važna: “Drago mi je da ću pomoći djeci da iznesu svoje mišljenje i da pomognem da ovaj grad bude bolji, ali i da djeca mogu isto utjecati na ono što se događa u gradu.”