Opet zabilježena provala i prijevara na internetu – građani se pozivaju na oprez

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području PP Zaprešić zabilježena su dva kaznena djela i jedna prometna nesreća, a više o svemu rekao je policijski službenik Ivica Crnojević: “Provala u kuću u mjestu Novaki Bistranski od strane NN počinitelja koji je podesnim alatom potrgao lokote na ulaznim vratima objekta u izgradnji i pomoćnim objektima te izvršio  krađu veće količine alata. Nastala je veća materijalna šteta, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska počinitelja.”

“Zatim imamo prijavljeno kazneno djelo računalne prijevare koje je prijavila NN muška osoba, a da je tijekom dužeg vremenskog perioda uplaćivala veću količinu novca putem digitalnog novčanika “binance” kojeg je spojio sa svojim tekućim računom otvorenim u banci u svrhu zarade, da bi mu u nekoliko navrata s bankovnog računa bila skinuta pozamašna količina novca. Brokeri s kojima je dogovarao  poslovnu suradnju, odbijaju isplatiti ukradenu i zarađenu novčanu dobit. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska počinitelja. Ovim putem upozoravamo naše građane na oprez prilikom poslovanja na sumnjivim internetskim stranicama.”

“Zabilježili smo i prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u Zaprešiću u ulici bana J. Jelačića kojom prilikom strani vozač nije bio oprezan pri uključivanju u promet iz dvorišta na kolnik te stražnjim dijelom prikolice udario i oštetio betonski stup ograde i dvorišna vrata. U događaju je nastala materijalna šteta”.

Građani i dalje mogu dragovoljno predati oružje policiji bez sankcija kako bi svoje okruženje učinili sigurnijim.